Bahreyn, Suriye'ye Büyükelçi Atadı

Cu, 31/12/2021 - 09:23

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al-i Halife, Bahreyn'in Suriye'ye diplomatik misyonu başkanı ve ülkenin olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisini atayan bir kararname yayınladı.

Welayet News  - Suriye'nin el-Vatan gazetesinin bildirdiğine göre çıkarılan kararnameye göre, Bahreyn'in Suriye'deki diplomatik misyonunun başkanı ve bu ülkenin olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi olarak "Vahid Mübarek Sayar" atanacak.

Bahreyn Kralı'nın kararnamesinde geçtiği üzere, bu karar yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olacak, resmi gazetede yayınlanacak. Kararnamede ayrıca dışişleri bakanının bu kanunu uygulaması isteniyor.

Bu kapsamda, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Hamed bin İsa Al-i Halife, geçtiğimiz ay Suriye meselesine ilişkin gelişmeleri, bölgedeki gelişmeleri ve iki ülke arasındaki ilişkileri gözden geçirmişti.

Ürdün Kralı II. Abdullah, yaptığı bir açıklamada ülkesinin Suriye'nin egemenliğini ve ülke ve halkının istikrar ve birliğini koruma çabalarına verdiği desteği vurgulamıştı.

Bahreyn, Suriye krizinin başlamasının ardından Şam'daki kapalı büyükelçiliğini yeniden açan ikinci Arap ülkesi oldu. BAE, Manama'dan önce Şam'daki büyükelçiliğini yeniden açmıştı.



Yeni yorum ekle