Kazımi: Bir Grup ABD Koalisyon Gücü Irak'a Giriş Yaptı!

Cu, 31/12/2021 - 09:19

Irak Başbakanı, danışmanlık ve eğitim bahanesiyle bir grup Amerikan koalisyon gücünün ülkeye geldiğini duyurdu.

Welayet News  - Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, hükümetinin başarılarını açıklarken ve Irak'taki mevcut durumu incelerken, bir dizi ABD koalisyon askerinin danışmanlık ve eğitim bahanesiyle Irak'a geldiğini duyurdu.

Mustafa el-Kazımi, ABD koalisyon güçlerinin operasyonel rolünün sona erdiğini ve pratikte bu güçlerin Irak'tan çekildiğini ve bugün Irak'ta savaşacak yabancı güç bulunmadığını iddia etti.

Hükümetinin son günlerinde olan Irak Başbakanı, yeni yılı tebrik ederken, Irak hükümetinin son bir buçuk yılda büyük tehditlerle karşı karşıya kaldığını ve bunları başarıyla aştığını, bazı sorunların daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mustafa Kazımi, Bağdat ve Erbil arasındaki mevcut ilişkilerin 2003'ten bu yana çok iyi olmadığını ve iki tarafın iyi bir güven inşa edebildiğini iddia ederek hükümetinin başarılarını anlatmaya devam etti.

ABD koalisyon güçlerinin Irak'tan çekilmesi vaadi ile ilgili olarak, Irak Başbakanı ayrıca neredeyse tüm ABD savaş ve operasyonel güçlerinin geri çekildiğini ve bugün Irak'ta operasyonel çalışma için hiçbir güç bulunmadığını iddia etti.

Birçok Iraklı grup ve parti, herhangi bir bahaneyle Amerikan güçlerinin varlığını sürdürmesini reddediyor ve bunu bir işgal olarak görüyor. Buna rağmen Kazımi, Irak güçlerine IŞİD'e karşı savaşmak için tavsiye ve eğitim verme bahanesiyle yeni bir ABD koalisyon kuvveti grubunun Irak'a geldiğini duyurdu.

Irak Başbakanı, konuşmasının son bölümünde Haşd Şabi, ordu, Peşmerge, federal polis ve terörle mücadele güçleri dahil olmak üzere ülkenin askeri ve güvenlik güçlerini övdü ve birlikte IŞİD’e karşı başarılı operasyonlar yaptıklarını dile getirdi



Yeni yorum ekle