Trump, Kuzey Kore zirvesini onayladı

Ct, 02/06/2018 - 09:50

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile daha önce planlandığı gibi 12 Haziran'da Singapur'da bir araya geleceğini açıkladı.

Welayet News - Trump, Kuzey Koreli üst düzey yetkili Kim Yong-chol ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Kim Yong-chol'u Beyaz Saray'ın bahçesinden Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile birlikte uğurlayan Donald Trump'ın Kuzey Koreli yetkiliye gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Kuzey Koreli yetkili ile 2 saatlik görüşmesinin çok verimli geçtiğini vurgulayan ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmesi hakkında ise "12 Haziran'da Singapur'da bir araya geleceğiz. Bunun çok başarılı bir süreç olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

TRUMP: MEKTUP ÇOK HOŞ VE İLGİNÇ, HENÜZ OKUMADIM

Trump, Kim Jong-un tarafından gönderilen mektubu Kuzey Koreli yetkiliden aldığı mektubun 'çok hoş ve ilginç' olduğunu dile getirdi, bu ifadesinden dakikalar sonra ise mektubu henüz okumadığını söyledi. Trump "Bu anlaşmayı Kuzey Kore istiyor. Mümkün olursa biz de istiyoruz" diye konuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle