İran: Şehit Süleymani Suikastının Faillerini Yargılayacağız

Per, 30/12/2021 - 09:41

Çarşamba günü, İran Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından, Süleymani suikastının ABD Başkanının doğrudan emriyle gerçekleştirildiğini ve İran'ın bu suçun iki liderini ve faillerini yargılayacağını doğrulayan bir açıklama yayınladı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklaması, Kasım Süleymani, Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarının şehadetinin ikinci yıldönümünde geldi.

Açıklamada, ABD Başkanı'nın doğrudan talimatıyla gerçekleşen suikastın sistematik devlet terörünün açık bir örneğini oluşturduğu ve İran İslam Cumhuriyeti'nin bu suçun iki komutanı ve faillerini yargılayacağı değerlendirildi.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, ‘Tahran, Şehit General Kasım Süleymani suikastına karışan suçluları, suçun ilk saatlerinden beri yargılamak için prosedürlerini başlattı ve bu failler adalete teslim edilene kadar bu konuda hiçbir çabadan kaçınmayacak.

Terörle mücadele arenalarının her zaman ön saflarında yer alan bir şahsı hedef alan terör saldırısı, seçici politikaların bir parçası ve terörle mücadele ettiğini iddia eden ülkelerin yalanlarının bir başka kanıtıdır’ dedi

Hatibzade, Şehit Süleymani ve arkadaşlarına yönelik suikast dosyasının takibi için İran ile Irak arasında ortak bir komite kurulmasının bu prosedürler çerçevesinde gerçekleştiğini ve bunun ortak bir belgenin imzalanmasıyla devam edeceğini açıkladı.



Yeni yorum ekle