Kazımi, Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak'tan Çıkışını Resmen Duyurdu

Per, 30/12/2021 - 09:37

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ABD öncülüğünde sözde terör örgütü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun savaş görevinin sona erdiğini, tüm güçlerinin ve savaş teçhizatının ülkeden çıkışının tamamlandığını belirtti.

Welayet News  - Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, twitterdan yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyonun savaş misyonları sona erdi ve tüm kuvvetlerinin ve savaş teçhizatının Irak dışına çıkışı tamamlandı.

Stratejik diyalogun sonuçlarına göre koalisyonun rolü tavsiye ve destekle sınırlı hale geldi" dedi.

Irak Başbakanı, terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen savaşta uluslararası koalisyon ülkeleri ve liderleri ile Irak'ın komşularına teşekkür ederek, "Güçlerimizin halkımızı savunmaya hazır olduğunu teyit ediyoruz" dedi.

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Selahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Bağdat ve Washington yönetimleri, temmuz ayında Irak'taki uluslararası koalisyon güçlerine bağlı muharip kuvvetlerin yıl sonuna kadar ülkeden çekilmesi konusunda anlaşmıştı.

Koalisyon ve Irak, 9 Aralık'ta koalisyon güçlerinin Irak'taki misyonunun sona erdiğini ve çekildiğini duyurmuştu.



Yeni yorum ekle