Mahmut Abbas Filistin'e İhanet Etmeye Devam Ediyor

Per, 30/12/2021 - 08:14

Siyonist rejim Savunma Bakanı Benny Gantz, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmeyi doğruladı.

Welayet News  - Gantz, Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede, ekonomik ve sivil tedbirlerin alınmasını ve ikili güvenlik koordinasyonunun güçlendirilmesinin önemini gözden geçirdiğini söyledi.

Siyonist rejim medyası, Abbas'ın çarşamba sabahı erken saatlerde Gantz'ın Roş Hayn bölgesindeki konutuna görüşmeye gittiğini bildirdi.

Bu, Gantz ile Abbas arasında siyonist rejimin yeni kabinesinin kurulmasından bu yana yapılan ikinci görüşme. İşgal basınına göre görüşme 2 saatten fazla sürdü.

Gantz’ın ofisinde yapılan açıklamaya göre işgal rejimi ‘İsrail’ Savunma Bakanı, Filistin yönetimiyle güvenlik işbirliğini derinleştirme konusundaki isteklerini belirtti.

İşgal medyası görüşmeye ilişkin bazı ayrıntıları verirken gündeme gelen bir konu da Mahmut Abbas’ın Gantz’a, ‘ kafasına silah dayasalar bile direnişle savaşmaya devam edeceğini’ söylediği cümleleri oldu. Ayrıca İbranice kanal 13’e göre Gantz da Batı Şeria’da istikrarı sağlamak ve Hamas’ı zayıflatmak için Mahmut Abbas’ı desteklemeye karar verdiklerini ve bunun önemini vurguladı.

Bu bağlamda Hamas hareketi Abbas ve Gantz'ın ziyaretini kınayarak, bunu intifadanın arkasındaki hançer olarak nitelendirdi. 



Yeni yorum ekle