Ensarullah: Yemen'deki Savaş Son Aşamalarına Girdi

Çar, 29/12/2021 - 19:06

Ensarullah Hareketi'nin siyasi konseyinin bir üyesi olan Muhammed el-Bahti Salı akşamı yaptığı açıklamada, Yemen'e karşı girişilen savaşın son aşamalarına geldiğini ifade etti.

Welayet News  - Muhammed el-Bahti, sosyal medyada yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İlgili taraflar tüm askeri güçlerini kullanmaya çalışıyor ve biz de farklı şekillerde saldırılara karşılık veriyoruz."

Ensarullah Hareketi yetkilisi, "Çatışmayı sürdürmek BAE ve Suudi Arabistan'ın çıkarına değil. Aksine, bir barış anlaşmasına doğru ilerlemeleri onlar için daha iyidir." dedi.

Muhammed el-Bahti, "Yemen artık deniz füzeleri ve savaş botları üreticisi haline geldi ve askeri operasyonları sürdürmeye kararlıyız.” diye belirtti.

El-Bahti, "Yemen kuvvetleri bugün gemisavar füzelerine ve Apache helikopterlere sahip. Cephaneliğimizi sıfırdan geliştirmeye başladık ve bugün hassas askeri teçhizat üretme kapasitesine sahibiz. Yemen bugün, tüm askeri teçhizatı üretmek için gereken teknolojiye ve akademik kadroya sahiptir." açıklamasında bulundu.

Yemenli yetkili, "İHA'lar ve seyir füzeleri, savaş uçaklarından ve savaş gemilerinden daha ölümcül." diye belirtti.

Muhammed el-Bahti, Suudi saldırgan koalisyonu sözcüsü Turki el-Maliki ile işgal rejimi ‘İsrail’ ordusunun genel kurmay başkanının söylemi arasında hiçbir farkın bulunmadığını da belirtti.



Yeni yorum ekle