Avrupalı Milletvekili: Hiç Kimse IŞİD'e Karşı Kasım Süleymani Kadar Çaba Göstermedi

Çar, 29/12/2021 - 18:57

Avrupa Parlamentosu temsilcisi, General Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıldönümü arifesinde yaptığı açıklamada, IŞİD'i Irak'ta yenmek için hiç kimsenin Kasım Süleymani kadar çaba göstermediğini ancak uluslararası toplumun, onun ABD tarafından şehit edilmesini kınamadığını belirtti.

Welayet News  - Avrupa Parlamentosu İrlanda temsilcisi Mick Wallace, İran'ın Avrupa Birliği temsilciliğinin General Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümü arifesinde onun hakkındaki twitter açıklamasına karşı bir gönderi paylaştı.

Mick Wallace, yaptığı açıklamada ​​şöyle dedi: "IŞİD'in yükselişinden ve cihatçı grupların silahlandırılmasından ABD ve müttefikleri sorumlu olsa da, hiç kimse Irak'ta IŞİD'i yenmek için General Süleymani kadar çaba göstermedi. Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürüldüğünde uluslararası toplumun kınaması neredeydi?"

İran'ın Avrupa Birliği'ndeki temsilciliği tarafından twitter sayfasında dün yayınlanan bir mesajda, Serdar Kasım Süleymani'nin bir video klibi paylaşılarak şöyle denildi: "Bölgede barışı sağlamak için çabalayan, aşırılıkçılık ve terörün yayılmasına karşı sağlam bir siper olan General Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümü anısına Büyükelçiliğimizde hazırladığımız kısa videoyu izlemeye davet ediyoruz.  #KAHRAMAN"

3 Ocak 2020 Cuma sabahı Irak devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Serdar Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında ABD terör saldırısında şehit olduğunu duyurdu. 

İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanının şehadet haberlerinin ilk yayınlanmasından bir saat sonra, ABD Savunma Bakanlığı, Serdar Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis suikastının sorumluluğunu resmen üstlenen bir açıklama yaptı. Suikast emrini dönemin ABD Başkanı Donald Trump vermişti.

download_1_5.jpeg



Yeni yorum ekle