Metropol: AKP’de Düşüş Sürüyor

Çar, 29/12/2021 - 15:28

Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, AKP’den yüzde 11 oranında bir seçmen kitlesinin ayrıldığını ancak bunların hiçbirinin CHP’ye gitmediğini savundu.

Welayet News  - Yaptıkları son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaşan Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, AKP’den yüzde 11 oranında bir seçmen kitlesinin ayrılmakta olduğuna dikkat çekti. Şu an büyük bir kararsız kitle olduğunu belirten Sencar, kararsızların seçmende güven oluşturamayan muhalefet partilerine gitmediğinin altını çizdi.

Aralık ayı anket çalışmasının sonuçlarını Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’nda değerlendiren Sencar, “Kararsıza giden 12 puanlık iktidar yanlısı seçmenlerin ittifakı terk etmesinin sebebi ekonomik. İktidar kısmen de olsa bu sorunu çözdüğü takdirde kararsızların yarısının geri dönebileceğini düşünüyor. Vatandaşların kısmen rahatladığı noktada bir baskın seçim olacağını düşünüyorum” dedi.

"Metropol", Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın %54,4 oyla Recep Tayyip Erdoğan'ın %32,2'sine karşılık en çok oyu aldığını gösterdi.

Bu ankette de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu" %36,6'ya karşı %48,7 ile Erdoğan'ın önünde yer alıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle