İşgal Güçleri Ekili Tarım Arazilerini Tahrip Ediyor

Sa, 28/12/2021 - 20:01

İsrail işgal güçleri, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmında yer alan Nakab bölgesinde, Filistinlilere ait ekili arazileri düzleme ve tarım ürünlerini tahrip faaliyetlerini bugün (28 Aralık Salı) ikinci gün de sürdürdü. 

Welayet News  - İşgal güçlerine ait buldozerlerin, işgal altındaki Nakab bölgesindeki Tellu's-Seba'ın doğusunda yer alan En-Naka' mıntıkasında, çok sayıda işgalci asker ve polisin himayesi altında düzleme yaparak Filistinlilere ait tarım arazilerine hasar verdiği ve çok miktarda ürünü imha ettiği bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, arazilerinin ve tarım ürünlerinin tahrip edilmesine engelolmak isteyen Filistinliler ile işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı. Ancak işgal güçleri çok sert bir şekilde şiddete başvurarak bu kişilerin arazilerine ulaşmalarını engellediler. 

İşgalcilere ait buldozerler, dün de yine aynı bölgede işgalci askerlerin ve polislerin himayesinde çalışma yaparak arazilere büyük zarar vermişlerdi. Arazilerini himaye etmeye çalışan Filistinliler ise işgal rejiminin silahlı güçleri tarafından engellenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle