Bennet'in Endişesi: İran'a Karşı Daha Sert Bir Tutum Sergilemeliyiz

Sa, 28/12/2021 - 19:05

İşgal rejimi Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, işgal rejimi ‘İsrail’in İran ile nükleer anlaşmaya otomatik olarak karşı çıkmayacağını ancak dünya güçlerinin daha sert bir tavır alması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Bennett, ‘İsrail’ Ordu Radyosu'na verdiği röportajda, çocuk edebiyatından popüler bir çizgi karakterine atıfta bulunarak, "Biz 'hayır' diyen ayı değiliz" dedi.

Bennett, "İsrail daha sonuç odaklı bir yaklaşım tercih ediyor. Tabii ki daha iyi bir anlaşma olabilir. Parametreleri biliyoruz. Mevcut dinamiklerde bunun olması bekleniyor mu? Hayır. Çünkü çok daha kararlı bir pozisyon almak gerekiyor. İran çok zayıf bir elle müzakere ediyor. Ancak ne yazık ki dünya, İran'ın sanki güçlü bir konumu varmış gibi davranıyor" dedi.

Bennett, İran'a yönelik askeri saldırı yetenekleri hakkındaki soruya cevap vermekten kaçınarak, "az konuş ve çok şey yap" yaklaşımını tercih ettiğini söyledi.

Son aylarda, siyonist rejim yetkilileri İran ile dünya güçleri arasındaki müzakerelerde herhangi bir kapsamlı anlaşmaya karşı olduklarını sürekli olarak dile getirdiler.



Yeni yorum ekle