Maduro: Ayetullah Hamanei Hayranıyım ve Şehit Süleymani Cesur Biriydi

Pt, 27/12/2021 - 09:54

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro  El Meyadin'e verdiği röportajda; "Ben Ayetullah Hamanei hayranıyım. Çok hikmetli ve zeki biri kendisi. "

Welayet News  - Maduro'ya göre Venezuela, ulusu ABD emperyalizmi ve müttefikleri tarafından  saldırıya uğrayan ancak direnen bir ülkedir.

Maduro "Sadece direnmekle kalmadık, aynı zamanda kolektif eylem çerçevesinde çalışmalarımızı ön plana çıkardık” dedi.

Küba lideri Castro'nun sözlerine değinen Maduro "Castro her zaman erkeklerin her koşulda savaşması ve savaşlarını sonuna kadar sürdürmesi gerektiğinde ısrar etti" dedi.

Venezuela cumhurbaşkanına göre, ülkesinin halkı emperyalizme karşı çıktı ve emperyalizm planlarının gerçekleşmesine izin vermedi.

Ayrıca Trump yönetiminin Venezuela özel elçisi Elliott Abrams'ın karısını kaba bir şekilde arayıp ondan boşanması gerektiğini söylediğini de bildirdi.

Maduro, "Amerikalılar eşime (boşanma durumunda) ailesiyle birlikte ülkeyi terk edebileceğini söylemişlerdi.

Venezuela Devlet Başkanı Filistin hususunda da  "Dünyada hiç kimse bizden Filistin meselesine göz yummamızı istemeye cesaret edemiyor ve biz bunu asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

Maduro'ya göre Filistin'i yok saymayı ya da kendi haline bırakmayı düşünmek bile günah sayılır. 

Venezuela Devlet Başkanına göre; Beşar Esad (Suriye Devlet Başkanı) büyük bir aileye ve ulusa sahip cesur, kahraman ve askeri modele sahip bir adamdır.

Maduro "Suriye'yi çok seviyoruz. Suriye halkı son 11 yılda çok acı çekti ama direnmeyi ve kazanmayı biliyorlar." dedi.

Maduro, ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerine ilişkin olarak da şunları vurguladı: "İran'la, hem eski cumhurbaşkanları Ahmedinejad ve Ruhani hem de şimdiki cumhurbaşkanı Sayın Reisi ile mükemmel ilişkilerimiz var.  Cumhurbaşkanı ile bir dizi yeni plan üzerinde anlaştık." dedi.

Maduro ayrıca şunları vurguladı: "Ayetullah Hamanei'nin hayranıyım. O çok bilge bir adam ve harika bir zekası var."

Maduro, "General Süleymani Venezuela’ya  gelmişti ve iki ülke arasındaki işbirliğinin seviyeleri ve elektrik sistemi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. General Süleymani  ile görüşülen her şeyi uyguladık."dedi. 

Maduro'ya göre General Süleymani,  kana susamış terör suçlularına karşı ayakta duran cesur bir adamdı.

Maduro şunu da vurguladı: "İnsanlık, General Süleymani suikastı gibi iğrenç suçlardan ders almalı."

Venezuela Devlet Başkanı, "Beyaz Saray'dan bir terörle mücadele kahramanınına suikast emri verildiği bir dünya mi istiyoruz?  Bu şehid ve milletlerin kahramanı General Süleymani'nin suikastına karşı bir kez daha sesimizi yükseltiyor ve bu alçak girişimi kınıyoruz." dedi.



Yeni yorum ekle