Suudi Arabistan Sana'ya Hava Saldırısı Düzenledi

Pt, 27/12/2021 - 09:28

Suudi saldırganlar Pazar gecesi Yemen'in başkenti Sanaa'yı yoğun bir şekilde bombaladılar.

Welayet News  - İRNA ajansının bildirdiğine göre, Sanaa'nın güneyindeki Al-Zubeyri ve Hael caddeleri Suudi saldırganlar tarafından yeniden bombalandı.

El-Meyadin'e göre, Suudi savaş uçakları Sanaa üzerinde uçmaya devam ediyor.

Haber kanalı ayrıca, Suudi savaş uçaklarının saldırıları sonucunda Sanaa'yı iki korkunç patlamanın sarstığını bildirdi.

El-Meyadin, saldırıların can ve mal kaybına veya maddi kayıplara değinmeden sadece bombalamalarda çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Bu arada Yemen Enformasyon Bakanı eş'Şami, Suudi ve ABD'nin Yemen'deki teröristlere verdiği desteği eleştirdi.

Şami, saldırgan Suudi-BAE  koalisyonunun, sivillerin ve masum insanların bombalanmasını ve öldürülmesini asılsız nedenlerle meşrulaştırdığını vurguladı.

Yemenli bakan, saldırgan koalisyonun Suudi Arabistan'ın derinliklerindeki hedeflerin bombalanmasından şaşırdığını ve ülkenin Yemen'e yönelik saldırganlığını hiçbir şekilde haklı çıkaramayacağını söyledi.

Yemenli bakan, Suudi koalisyonunun, Sanaa havaalanın yeniden açılması için küresel baskıyı engellemek için hava limanını bombaladığını kaydetti.  Eş'Şami, Washington'ın Ma'rib'deki savaşı durdurmak için doğrudan harekete geçtiğini ve Washington'ın Ma'rib'de savaşa girmekle tehdit ettiğini ve Yemen  ordu ve halk komitelerinin kazanmasına izin vermeyeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle