Yemen Ordusu ABD İHA'sını Düşürdü

Pa, 26/12/2021 - 09:29

Yemen ordusunun hava savunması ve halk komiteleri, El Cevf Valiliği hava sahasında ABD yapımı Scan Eagle casus uçağını düşürdü, bu, bu ay düşürülen aynı türden beşinci uçak.

Welayet News  - 16 Aralık'ta hava savunması, Ma'rib Valiliği'ndeki Vadi Ubeyde hava sahasında bir "Scan Eagle" casus uçağını düşürmeyi başardı.

Yahya Seri yaptığı açıklamada: Tanrı'nın lütfuyla, hava savunmamız Amerikan yapımı bir Scan Eagle casus uçağını düşürmeyi başardı’ dedi.

13 Aralık'ta Yemen silahlı kuvvetleri, Suudi Hava Kuvvetleri'ne ait bir "CH4" casus uçağını, Suudi Arabistan'ın hava sahasında yerel olarak yapılmış bir karadan havaya füze ile vurduğunu açıkladı

10 Aralık Cuma günü, Yemen savunması, Ma'rib vilayetinin Servah ilçesi hava sahasında düşmanca eylemler gerçekleştirirken Amerikan yapımı (Scan Eagle) bir casus uçağını düşürmeyi başardı.

Hava savunma kuvvetleri ayrıca, 8 Aralık 2021 Çarşamba günü, başka bir tipe (Scan Eagle) ek olarak Marib'deki Vadi bölgesinin hava sahasında düşmanca eylemler gerçekleştirirken bir “CH4” casus uçağını düşürmeyi başardı.

9 Aralık Perşembe günü hava savunması, Suudi Hava Kuvvetlerine ait bir F15 savaş uçağının Marib'deki Cuba bölgesi hava sahasında düşmanca eylemlerde bulunduğu sırada önünü keserek hava sahasını terk etmeye zorladı.

4 Aralık günü hava savunma kuvvetleri, Marib Valiliği hava sahasında ABD-Suudi saldırganlığına ait Amerikan yapımı (Scan Eagle) bir casus uçağını düşürdü.

Düşürülen Scan Eagle uçağı, bu ay düşürülen aynı türden beşinci uçak.



Yeni yorum ekle