Hamas: Siyonistler Cinayetlerinin Bedelini Ödeyecek

Ct, 25/12/2021 - 09:18

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Cuma günü yaşlı bir Filistinli kadının Siyonist yerleşimciler tarafından şehit edilmesine tepki göstererek, "İşgalci rejimin ordusu ve yerleşimciler bu cinayetin bedelini ödeyecekler" dedi.

Welayet News  - Hazım Qasım, "Yerleşimcilerin Batı Şeria'da halkımıza yönelik artan terör eylemleri, direnişin pratik misillemesiyle karşılığını bulacak" dedi.

Hamas sözcüsü, yerleşimlerde terörle mücadele için saha koordinasyonu ve kapsamlı direniş çağrısında bulundu.

Öte yandan Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalci rejimin yerleşimcileri cinayet işleme, imha ve öldürme konusunda serbest bıraktığını duyurdu.

Batı Şeria bölgesindeki Ramallah'ın kuzeyinde yer alan 60 nolu yolda orta yaşın üzerinde bir Filistinli kadının bir siyonist yerleşimcinin araçla çarpması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde siyonist yerleşimcinin Filistinli kadına kasten çarptığı, bunun sonucunda kadının ağır yaralandığı ve daha sonra da hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle inşa edilen siyonist yerleşim merkezlerine yerleştirilen siyonist göçmenler Filistinlilere karşı çeşitli şekillerde terör estiriyorlar. Başvurdukları terör ve şiddet yöntemlerinden biri de insanlara araçlarla yolda, caddede ve sokakta kasıtlı olarak çarpmak suretiyle ölümlerine veya yaralanmalarına neden olmak.

Onların bu terör eylemleri ve vahşi saldırıları hep cezasız kaldığı için Filistinlilere karşı vahşet ve dehşet fırtınaları estirmeye devam ediyorlar.



Yeni yorum ekle