Suudi Koalisyon Güçleri Sanaa'da Sivilleri Bombaladı

Cu, 24/12/2021 - 09:00

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, ABD destekli Suudi koalisyon güçleri Sanaa’da sivil yerleşim yerlerini bombaladı.

Welayet News  - Suudi koalisyon savaşçıları, Cuma sabahı Yemen'in başkenti Sanaa'da, kentin kuzeyindeki al-Sevra Stadyumu da dahil olmak üzere çeşitli bölgeleri bombaladı.

Koalisyon savaşçıları el-Sevra Stadı'nı üç kez bombaladı.

Suudi koalisyon savaşçıları da Yemen başkentinin güneyindeki el-Zubeyri Caddesi'ni bombaladı ve hasar verdi. Yemen kaynakları, saldırıda sivillerin yaralandığını doğruladı.

Al-Sevra Stadyumu'na yapılan saldırıdan önce Yemen Ensarullah hareketi Suudi koalisyonunun el-Sevra Stadyumu'nda silah olduğu yönündeki iddiasını reddetti ve medyayı stadyuma giderek saldırganların yalanlarını ifşa etmeye çağırdı.

Suudi Arabistan liderliğindeki bir koalisyon, devrik Yemen Devlet Başkanı Abdrabbu Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirmek için Nisan 2015'ten bu yana ağır hava, kara ve deniz saldırılarıyla Yemen’i  hedef alıyor.

Bu saldırılar, Yemen'in altyapısının tahrip olmasına ve yoksulluğun, işsizliğin ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden oldu. Saldırıların başlamasından bu yana on binlerce Yemenli sivil öldü ve yaralandı.

BM uzmanları Yemen'i dünyanın en büyük insani krizine sahne olarak tanımlıyor. Yemen nüfusunun %75'inden fazlası şu anda bir tür insani yardıma ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Yemenlilerin milyonlarcası bir sonraki öğünlerinin nereden geleceğini bilmiyor.

 


Yeni yorum ekle