İran'dan Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesine vurgu

Per, 23/12/2021 - 17:01

İran Dışişleri Bakanı Tahran'da Iraklı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Amerikan askeri güçlerinin Irak'tan kesin şekilde çekilmesine vurgu yaptı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdulahiyan bugün Irak Dışişleri Baknaı Fuad Hüseyin ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Korgeneral Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el Mühendis'in şehadetinin 2. yıldönümü arifesinde, Irak Dışişleri Bakanı'ndan Amerikan askerlerinin bu ülkeden kesin şekilde çekilmesi hakkında iyi haberler duyduklarını belirtti.

Emir Abdullahiyan, Irak'ın tarihi olarak, başkalarınca bağımsızlığı zedelenecek veya işgal edilebilecek bir ülke olmadığını kanıtladığının altını çizdi.

Bakan Emir Abdullahiyan, Iraklı mevkidaşı ile Korgeneral Süleymani suikastı dosyasının takibi için kurulan ortak komitenin çalışmalarının hızlandırılmasına vurgu yapıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Iraklı mevkidaşı ile vize rejiminin kaldırılmasını ele aldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı sözlerinin devamında Iraklı mevkidaşı ile Afganistan'ın son durumu, Irak ve Suriye'de IŞİD ve terörizmle mücadele ve de İran'ın 4+1 Grubu ile nükleer müzakerelerini görüştüklerini vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanı, İranlı yetkililerle görüşmek üzere bugün Tahran'a geldi.



Yeni yorum ekle