'Düşman Ülkeler Kurtulmak İçin Yemen'e Yalvarıyor'

Per, 23/12/2021 - 10:10

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Komutanı Yardımcısı şunları söyledi: ‘Dayatılan savaşta olduğu gibi, Amerika’dan Avrupa’ya ve Arap ülkelerine kadar Yemen savaşına katılanlar, bugün bu durumdan onurlu bir şekilde çıkmak için yalvarıyorlar.’

Welayet News  - İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Komutanı Yardımcısı General Ali Fedevi, İran’ın Yemen Büyükelçisi Hasan Irlo için dün sabah Şehit Mahallati Kasabasındaki İsimsiz Şehitlerin Kabrinde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Rahmetli İmamın 1978 yılındaki zaferi ile gerçekleşen İslam İnkılâbının hak cephesinin, Şeytan ve onu takip edenlerin batıl cephesine saldırmasının üzerinden 43 yıl geçti.

Yüzyıllar boyunca ülkemizi layık olmayan yöneticiler yönetti, ancak İslam İnkılâbı gerçekleştiğinde yeni bir rutinin kurulduğunu düşündüler. Oysa saf Muhammedi İslam görüldü. Büyük şeytanın ve onları takip edenlerin inadına İnkılâbın zaferinin kırk üçüncü yıl dönümünü kutluyoruz.

İslam İnkılâbı bu dönemde çok hızlı hareket etmiş ve ilerlemiştir. Maddi olarak düşmanla karşılaştırılamayız ve bu konuda onlar öndeler. Ancak Allah-u Teala, siz görevinizde ısrarcı olun Ben sizin çıkmazda kalmanıza izin vermeyeceğim buyurmuştur ve biz de ne gibi avantajlara sahip olduğumuza bakıyoruz. Yedi yıldır İslam İnkılâbının ruhu Yemen’e ulaştı. Yemen’de, İnkılâba gönül verenler gibi hareket ettiler. Dayatılan savaşta olduğu gibi, Amerika’dan Avrupa’ya ve Arap ülkelerine kadar Yemen savaşına katılanlar, bugün bu durumdan onurlu bir şekilde çıkmak için yalvarıyorlar.

Onlar hasta olan ülkemizin büyükelçisinin nakli sırasında bu fırsatı anlamadılar ve tüm yönlerden uygulanan kuşatma nedeniyle onun normal bir şekilde nakledilmesinin mümkün olmadığı bir durumda onlar bu durumu da anlamayarak ülkemizin büyükelçisinin bu kötü durumdan kurtulması için onun transferi konusunda hiçbir şey yapmadılar.

Yemen'in mazlum halkı tam bir kuşatma altındadır, ancak ilahi kurala göre hareket etmiş ve zafere ulaşmıştır ve nihai zafere de ulaşacaktır.

İslam İnkılâbına gönül verenler 43 yıldır Allah'ın hizbinde olduklarını ispatlamakta ısrar ediyorlar. Allah-u Teâlâ, “Allah’ın hizbinin muzaffer olacağını irade edeceğim” diye söz vermiştir. Biz Allah’ın hizbinde olduğumuzdan emin olmak için her türlü çabayı göstermeye özen göstermeliyiz. Bu 43 yılda büyük şeytanın batıl cephesi ve yandaşları birlik içinde olmalarına rağmen zafere ulaşamadılar.

 

Düşmanlar, kutsal savunmanın Şehit Irlo'nun vücudundaki etkileri nedeniyle onun her türlü hastalıkla zor bir şekilde mücadele edeceğini biliyorlardı ve Corona hastalığı ile mücadelede de onu İran'a nakletmek için hiçbir şey yapmadılar ve doktorların tüm  çabalarına rağmen şehit oldu.

Allah-u Teala’dan akıbetimizi hayırlı kılmasını ve Allah yolunda bizlere şehadeti nasip etmesini diliyoruz.’

Şehit Irlo'nun cenazesi, Tahran'ın geçici Cuma İmamı Ayetullah Sadıki tarafından kılınan namazın ardından İmamzade Salih b. Musa Tecriş’in (a.s) türbesine defnedilecektir.



Yeni yorum ekle