'İrlu'nun şehadeti, Suudi rejimin Yemen halkına karşı cinayetinin en büyük belgesidir'

Çar, 22/12/2021 - 16:48

Yemen'in Tahran Büyükelçisi İbrahim Deylemi, Şehit İrlu'nun İlahi bir mücahit ve gerçek bir insan olduğunu belirterek, İrlu'nun şehadetinin Suudi rejimin Yemen halkına karşı cinayetinin en büyük belgesi olduğunu kaydetti.

Welayet News  - Bugün Tahran'da İran'ın Yemen Büyükelçisi Şehit Hasan İrlu için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Büyükelçi Deylemi, Şehit İrlu'nun İran için Yemen'de en iyi temsilci olduğunu, onun Yemen halkının yanında durduğunu, Yemenlilerin hiçbir zaman Şehit İrlu'nun fedakarlıklarını unutmayacağını belirtti.

Deylemi, tüm büyükelçilerin Yemen'den firar ederken, bu büyük insanın Yemen halkının yanında kalıp, zor günlerde Yemenliler omuz omuza verdiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade bu olay hakkında yaptığı açıklama yaparak, İran’ın Yemen büyükelçisi Hasan İrlu kovid-19 yüzünden şehit düştüğünü duyurdu.

Sözcü Hatipzade açıklamada, şehit İrlu dayatılan sekiz yıllık savaşta Saddam rejiminin kullandığı kimyasal silahlar yüzünden savaş gazisi olduğunu ve gittiği Yemen’de kovid-19 hastalığına yakalandığını ve bazı ülkelerin geç kalan iş birliği yüzünden sağlık durumu kötüye gittiği bir sırada yurda döndüğünü ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadet mertebesine nail olduğunu belirtti.



Yeni yorum ekle