"Yemen ve Suriye'nin Kaderi Yabancı Komplolara Karşı Zaferdir "

Pt, 20/12/2021 - 07:16

Yemen'in Suriye Büyükelçisi, Yemen'e yönelik saldırıların faillerinin Suriye'ye saldıran taraflarla aynı olduğunu, ancak her iki ülkenin kaderinin yabancı komplolara karşı zafer olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yemen'in Suriye Büyükelçisi Abdullah Ali Sabri, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin derinliğini vurguladı ve bu ilişkilerin Suriye ile Yemen arasındaki ortak bağları içerdiğini söyledi.

Abdullah Ali Sabri, Suriye resmi haber ajansına şunları söyledi: ‘Yemen'e yönelik saldırıların failleri, Suriye'ye saldıranlarla aynı taraflardır, ancak her iki ülkenin kaderi de yabancı komplolara karşı zaferdir.

Yemen ve Suriye milletlerinin yaşadığı acılar, dış müdahalelerin ve İslam ümmetini bölmeye yönelik çabaların bir sonucudur ve bu konu, Siyonist-Amerikan planlarının bölgede uygulanması doğrultusundadır.

Yemen ve Suriye milletleri bu planlara karşı direniyor. Yemen'in işgali, stratejik konuma hâkim olmayı, kaynakları yağmalamayı, egemenlik ve bağımsızlığa el koymayı ve Yemen'in birleşmesini engellemeyi amaçlıyor.

Yemen her zaman işgalcilerin karşısında olmuştur ve işgalcilerin mezarı olacaktır.’

Bu bağlamda, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Suriyeli meslektaşı Ali Abdullah Eyüp’e, yeni Suriye hükümetinde aynı görevde kalması vesilesiyle Ağustos ayında bir tebrik mesajı göndermişti.

El-Atıfi mesajında, iki ordu ile kardeş Suriye ve Yemen ulusu arasındaki bağları ve koordinasyonu güçlendirme konusunda umutlu olduğunu dile getirerek, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Suriye'deki kardeşlerle birlikte, açık bir dış müdahaleyle mücadele ettiğini söyledi.

El-Atıfi mesajının devamında, Suriye silahlı kuvvetlerinin amansız mücadelesini, işgalci ülkeleri ve dünya müstekbirlerini yenmesini takdir etti.



Yeni yorum ekle