Türk Lirasının Değer Kaybı İdlib'de Ekmek Krizine Sebep Oldu

Pt, 20/12/2021 - 00:02

Suriye'nin kuzeyindeki bölgeler haftalardır, fiyatların günlük artışı ve Türk lirasının değer kaybı sebebiyle ekmek krizine tanık oluyor.

Welayet News  - İdlib Valiliği'nde Heyet Tahrir el-Şam'a bağlı sözde “Kurtuluş Hükümeti”, halkın yaşadığı zor yaşam koşulları ışığında, Türk parasının değer kaybetmesiyle bir paket ekmeğin fiyatını rekor seviyelere yükseltti.  (Türk lirası kuzeybatı Suriye'de dolaşım için onaylanan para birimidir)

 “Kurtuluş Hükümeti” tarafından desteklenen fırınlarda bir paket ekmeğin fiyatı iki buçuk liraya ulaşırken, diğer fırınlarda bir paket ekmeğin fiyatı bir buçuk lira artışla 5 liraya ulaştı.

Suriye'nin kuzeybatısındaki bölgeler, bölgedeki sübvansiyonlu ve sübvansiyonsuz fırınlar arasındaki fiyatlardaki tutarsızlık nedeniyle, birçok ekmek fırını benzeri görülmemiş kalabalığa tanık oluyor.

İdlib'in kuzey kırsalındaki Sarmada kentindeki fırınlar, sübvansiyonlu ekmek elde etmek için sıraya giren bölge sakinleri arasında kavgalara da oluyor.

Geçen salı günü, Nusra güçleri, İdlib'in kuzeyindeki sarmada kentinde bir ekmek fırınının (desteklenen) önünde büyük bir kalabalığı güç kullanarak ve ateş açarak dağıttı.

Fotoğraflar ve video kayıtları yüzlerce insanın ekmek almak için çeşitli bölgelerden toplandığını gösteriyor.

Halep'in kuzey kırsalındaki Azez kentindeki yerel meclisin, devlet destekli bir paket ekmeğin 1 liradan satılmasının ardından fiyatını 2 liraya çıkardığını açıklamasıyla, ekmek krizi Halep'in kuzey kırsalına kadar ulaştı.

Belediyeden yapılan açıklamada, sübvansiyonlu ekmek paketinin 18 Aralık Cumartesi gününden itibaren iki liradan satılacağı belirtildi.

Suriye'nin kuzeyindeki bölgeler, Türk para biriminin sürekli değer kaybetmesinin neden olduğu mal ve hizmetlerin fiyatlarını olumsuz etkileyen çeşitli ekonomik krizlere tanık oluyor.



Yeni yorum ekle