BM Yüksek Komiserinden İran'a Övgü

Pa, 19/12/2021 - 12:28

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), "İran'ın mazlum Afganistan halkına barınak sağlama konusundaki cömert işbirliği övgüye değer olduğunu" söyledi.

Welayet News - BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İran'ın Güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletinde bulunan Zabol'deki "Niyatek" geçici mülteci kampının yapım sürecini ziyareti sırasında "Niyatek'te bir kamp inşa etmek için 11 milyon doların yarısından fazlası BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından finanse edildi." dedi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri, "Sığınmanın yanı sıra mültecilerin sağlık, eğitim ve geçim kaynakları gibi konuların da bu yerde değerlendirilmesi ve odak noktasına alınması gerektiğini" sözlerine ekledi.

"İran'ın Afganistan'ın mazlum halkını koruma konusundaki cömert işbirliği övgüye değerdir" diyen BM yetkilisi, çeşitli ülkelerin sorunlarının ve sıkıntılarının Birleşmiş Milletler tarafından takip edildiğini de sözlerine ekledi ve "Birleşmiş Milletler de Afganistan'da istikrarı sağlamak için çalışıyor " açıklamasında bulundu.

Dün başında bulunduğu heyet ile beraber Sistan ve Beluçistan'a gide BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grande, Güvenlik ve Kolluk Kuvvetleri ve Vali Yardımcısı tarafından karşılandı. Grande, Vali Yardımcısı ile görüşmesinin ardından mülteci kampını ziyaret etti.



Yeni yorum ekle