Abdulmelik el-Husi: Teslim olmayı değil, barışı kabul ediyoruz

Pa, 19/12/2021 - 09:14

‘Düşmanlar, İslam ümmetini hürriyetinden ve bağımsızlığından mahrum etmeye çalışıyorlar ve bu, İslam'ın en önemli meyvelerinden biridir ve İslam’da zalimlerin kölesi ve suçlular karşısında zelil olan bir insanın değeri yoktur.’

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Husi, Şehitler Günü münasebetiyle cumartesi günü yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: ‘Müslümanlar askeri, güvenlik ve ekonomik komplolara ve düşmanların yumuşak savaşlarına maruz kalan bir ümmettir.

Düşmanlarımızla ilgili sorun, saldırı, öldürme ve kapsamlı askeri, ekonomik, medya ve kültürel savaş yoluyla irademizi kırmaya çalışmalarıdır.

Şehadetin değeri, zorluklardan bağımsız olarak sabrımızı ve direncimizi güçlendirmesidir.

Bugünkü genç neslimiz, şehadeti seven ve dolayısıyla köleliğe, aşağılanmaya ve boyun eğmeye direnen özgür bir nesildir.

Düşmanlar, gençlerimizin ciddiyet, sabır ve istikrarla cepheye nasıl gittiklerini, savaş alanında nasıl kahramanca mevziler çizdiklerini görüyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, gençlerimizin savaş alanındaki direnişine ve fedakârlığına hayran kalıyorlar.

Allah yolunda şehit olmak insana verilmiş büyük bir nimettir. Allah’ın belirlediği şekilde hareket ettiğimizde, O'nun tarafından kesin bir zafer elde ederiz.

Kötülük ve zulüm güçleri Allah'ın dilediği gibi özgür yaşamamıza izin vermiyorlar, bu yüzden inanç temelinde, özgürlük ve bağımsızlığı arzulayan bir millet olarak hareket etmeliyiz.

Teslim olmayı değil, barışı kabul ediyoruz ve bu hedefe ulaşmak için işgalciler saldırılarına son vermeli, kuşatmayı kırmalı ve işgali durdurmalıdır.’

Saldırılarla mücadeleye dini bir sorumluluk olarak devam ediyoruz

Ensarullah Hareketi lideri konuşmasına şöyle devam etti: ‘Saldırı, işgal, suç ve cinayetler ve haksız kuşatma konusundaki tutumumuz doğrudur ve bu nedenle saldırılara, insani, dini ve ahlaki bir sorumluluk ve kutsal bir cihat olarak karşı çıkmaya devam ediyoruz.

Yemen'deki vahşi cinayetler bu ülkenin insanlarını hedef alıyor. Kuşatma ve saldırılar yedi yıldır devam ediyor, ancak tüm dünya BAE ve Suudi Arabistan'a Yemen'e saldırma konusunda başarısız olduklarını ve hedeflerine ulaşamayacaklarını söylüyor.’

Abdülmelik Husi, Suudi koalisyonunun hedeflerinin gerçekleşmesini imkânsız olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Yemen halkını savunmaya devam etmek doğru ve akıllıca bir duruştur ve özgürlüğün müsaderesini kabul edersek barışı kabul etmiş değil, teslim olmuş oluruz.

Ensarullah, Yemen halkına yönelik kuşatma devam ettiği sürece, hiçbir anlaşma ve pazarlığı kabul etmeyecektir.’

Tags: 


Yeni yorum ekle