Ensarullah İlerlerken Suudi Koalisyondan Ateşkes Çağrısı

Cu, 17/12/2021 - 10:35

Yemen güçleri, Ma'rib eyaletinin tamamen kurtarılması için bir geri sayım başlatırken, saldırgan Suudi koalisyon güçleri, derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Welayet News  - Suudi basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve İngiltere'nin Yemen konusunda ortak bir bildiri yayınladığı bildirildi. Belgede, dört ülkenin Yemen'deki kötü insani durumdan endişe duyduğu belirtildi. Açıklamanın son bölümünde, ülkelerin büyükelçilerinin Ensarullah’ın Ma'rib'de ilerlemesinden derin endişe duydukları ifade edilirken, "acil ateşkes gereğini vurguladığı" belirtildi.

Suudi koalisyonunun söz konusu açıklaması Yemen'in çeşitli bölgelerine sivillere yönelik düzenlediği saldırılarının üstü örtülerek yapılıyor. Suudi saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Yemenli öldü ve yaralandı.

Riyad, Abu Dabi, Washington ve Londra, özellikle çatışmalar sonucunda evsiz kalan çok sayıda Yemenli göz önüne alındığında acil ateşkes çağrılarının yapıldığını iddia etti.

Açıklamadan bir gün önce Suudi koalisyonunu, Yemen topraklarının çeşitli bölgelerine dün düzenlediği ve aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu çok sayıda Yemeli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıları gerçekleştirmişti

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenlinin ölüm ve yaralanması ve de 4 milyon Yemenlinin evinden barkından olmasına yol açtı.



Yeni yorum ekle