Suudi Dışişleri Bakanı: İran İle Her Türlü Diyaloğu Kabul Ediyoruz

Cu, 17/12/2021 - 07:47

Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Ürdün'deki bir güvenlik toplantısının oturum aralarında ülkesinin güvenlik uzmanları ile İran arasında gizli bir görüşme yapıldığını yalanladı.

Welayet News  - Russia Today haber ajansının bildirdiğine göre, Faysal bin Ferhan, Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri ile Kahire'de düzenlediği ortak basın toplantısında Ürdün'de Suudi ve İranlı uzmanlar arasında bir görüşme olmadığını söyledi. Ayrıca Ürdün'ün yakın zamanda dünyanın her yerinden birkaç kişinin katıldığı bir güvenlik konferansına ev sahipliği yaptığını da kabul etti.

Suudi Dışişleri Bakanı, "Suudi Arabistan her türlü görüşmeyi memnuniyetle karşılar." diyerek, Tahran ile Riyad arasında resmi olarak duyurulan bir dizi doğrudan görüşmenin devam ettiğini kaydetti.

Ürdün resmi haber ajansı (Petra), birkaç gün önce Amman'da İranlı ve Suudi yetkililer arasında uzman düzeyinde bir güvenlik toplantısı yapıldığını iddia etmişti.

Haber ajansının aktardığına göre toplantıya Amman'daki Arap Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü ev sahipliği yaptı ve burada iki taraf bir dizi güvenlik ve teknik meseleyi tartıştı. İki taraf da ilişkileri genişletme ve bölgesel istikrarı güçlendirme isteklerini dile getirdi.

Bunun yanında Pazartesi günü İngiliz haber ajansı, İran'daki üst düzey bir diplomatik kaynağa atıfta bulunarak Petra Haber Ajansı'nın iddiasını yalanladı ve iddia edilen toplantıya hiçbir İranlı yetkilinin katılmadığı bildirildi.



Yeni yorum ekle