Ürdün'de İşgal Rejimiyle Yapılan Anlaşma Protesto Edildi

Per, 16/12/2021 - 16:07

Ürdünlü aktivistler Meclis binası önünde, İsrail işgal rejimiyle, elektrik - su mübadelesi için imzalanan "Niyet Beyanı Anlaşması"nı protesto amacıyla gösteri düzenledi. 

Welayet News  - Gösterinin, Direnişe Destek İçin Ulusal Forum'un ve İşgal Yönetimiyle Gaz Anlaşmasının İptali İçin Ulusal Kampanya'nın çağrısıyla düzenlendiği bildirildi. 

Gösterinin, Meclis'te Niyet Beyanı Anlaşması'nın gözden geçirilmesi talebiyle bazı milletvekilleri tarafından verilen önergenin görüşüldüğü saatlerde düzenlendiği ifade edildi. 

Katılımcılar Niyet Beyanı Anlaşması da dahil olmak üzere İsrail işgal rejimiyle imzalanan tüm anlaşmaların iptal edilmesi gerektiğini çünkü bu anlaşmaların Ürdün'ün egemenliği açısından büyük bir tehlike arz ettiğini dile getirdiler. 

Gösteriye katılanlar Ürdün ile ‘İsrail’ işgal rejimi arasında imzalanan tüm anlaşmaların iptal edilmesini ve Ürdün'ün egemenliğinin, sözlerine bağlı kalmayan, anlaşmaların gereğini hiçbir zaman yerine getirmeyen İsrail işgal rejiminin eline rehine olarak verilmemesini isteyen pankartlar taşıdılar. 

Ürdün, ‘İsrail’ ve Birleşik Arap Emirlikleri 22 Kasım 2021 tarihinde, enerji karşılığı su satın alınması hakkında hazırlanan proje için fizibilite çalışmalarının başlatılması konusunda "Niyet Beyanı Anlaşması" imzalamıştı. Anlaşma Ürdün'de geniş çaplı tepkilere ve protesto eylemlerine neden olmuştu.

76 milletvekili bu anlaşmanın gözden geçirilmesi ve iptal edilmesi için bugün bir oturum düzenlenmesini istemişti. 

Milletvekili Salih El-Armuti, Niyet Beyanı Anlaşması'nın iptal edilmesi konusunda halkın ve parlamentonun talebini yerine getirmemesi durumunda Sular Bakanı'ndan ve hükümetten güvenoyunun çekilmesinin söz konusu olabileceğini dile getirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle