Yemen Ordusu, Suudi Savaş Uçağı Hangarlarını Vurdu

Per, 16/12/2021 - 07:39

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu akşam Suudi topraklarındaki kilit noktaları vurduklarını duyurdu.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, "Allah’a  şükür füze kuvvetleri, Suudi savaş uçaklarını Hamis Muşayt'taki Kral Halid Hava Üssü ve Cizan'daki  savaş uçağı hangarlarını ve diğer birkaç hedefi beş balistik füze ile vurdu" dedi.

Yahya Seri, hedeflerin tam isabetle vurulduğunu sözlerine ekledi.

Seri, saldırının Suudi koalisyonunun Yemen halkına yönelik hava saldırılarına ve suçlarına yanıt olarak yapıldığını da söyledi.

Yemen ordusu, Suudi rejiminin saldırganlığı ve kuşatması devam ettiği sürece Suudi Arabistan'a karşı daha büyük ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Bu duyuruyla eş zamanlı olarak, Suudi koalisyonu Cizan'a yapılan saldırıyı doğruladı; ancak füzelerin sivil yerleri vurduğunu ve bölgede yangınlara neden olduğunu iddia etti.

Saldırı, Yemenli kaynakların Yemen'in batısındaki Hudeyde eyaletindeki bir Suudi hava saldırısında iki Yemenli çocuğun öldürüldüğünü ve biri kadın üç kişinin de yaralandığını bildirmesinden sonra geldi.



Yeni yorum ekle