"Danışmanlık ve Eğitim Bahanesiyle Amerikalıların Varlığını Sürdürmesi İşgaldir"

Çar, 15/12/2021 - 09:40

Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin üst düzey bir üyesi, Amerikan kuvvetlerinin herhangi bir bahane altında devam eden varlığının işgalle eşdeğer olduğunu ifade etti.

Welayet News  - Asaib-i Ehli Hak Hareketi'nin siyasi kanadı olan es-Sadıgiyyun hizbinin sözcüsü ve hareketin üst düzey bir üyesi olan Mahmud el-Rebii, ABD güçlerinin varlığının devam etmesinin Irak'ın büyümesi ve gelişmesinin önünde bir engel olduğunu belirtti.

El-Melume haber ajansının bildirdiğine göre, Mahmud el-Rebii yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Amerikalıların istişari (danışmanlık) veya eğitim bahanesiyle varlığını sürdürmesi bir tür işgaldir ve müdahaleleri Irak'ta çok ciddi etkiler yaratmış, siyasi ve sosyal krizlere neden olduğu gibi çeşitli iç planların uygulanmasını da engellemiştir."

Mahmud el-Rebii, ABD işgaline karşı verilen mücadelede Iraklıların kanının döküldüğünü, şimdi Irak halkının daha fazla acı çekmesinin ve işgale her koşulda son vermenin zamanının geldiğini ifade etti.

Iraklı yetkililer geçtiğimiz Perşembe günü ABD liderliğindeki IŞİD İle Mücadele Güçleri Koalisyonu'nun muharebe misyonunun sona erdiğini ve Irak'taki yedi yıllık IŞİD varlığının ardından ülkeyi terk ettiğini resmi olarak duyurdu. Irak'ın ulusal güvenlik danışmanı geçtiğimiz Perşembe günü ABD liderliğindeki koalisyonun ülkedeki savaş misyonunun sona erdiğini belirtti.

Bununla birlikte, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı'nın (Centcom) komutanı ise aynı günlerde el-Hurre internet sitesine yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesinin söz konusu olmadığını ve sadece 2.500 Amerikan askerinin Irak'taki misyonunun savaş durumundan danışmanlık durumuna dönüştüğünü belirtmişti.



Yeni yorum ekle