Suriye: Golan Tepeleri'nin Geri Alınması Önceliklerimizdendir

Çar, 15/12/2021 - 09:26

Suriye Meclis Başkanı, işgal altındaki Golan Tepeleri'nin geri alınmasının Suriye halkının mücadelesinin başında yer aldığını vurguladı.

Welayet News  - Suriye Meclis Başkanı Hamude Sabbağ, Siyonist rejimin Suriye’nin işgal altındaki Golan Tepeleri'ni topraklarına katma konusundaki kararının 40. yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘İşgal altındaki Golan'daki Suriye vatandaşları, işgalci Siyonist rejimin eylemleri karşısında kimliklerine bağlıdır.

Golan Tepeleri'nin tamamen geri alınması ve işgalci rejimin hapishanelerindeki mahkûm ve tutukluların serbest bırakılması Suriye halkının mücadelesinin ön saflarında yer alıyor.’

BM Genel Kurulu, birkaç gün önce aldığı kararda şunları vurguladı: ‘İşgalci İsrail rejiminin Suriye’nin Golan'ın niteliğini ve yasal statüsünü değiştirmek için yaptığı veya yapmak istediği tüm eylemler etkisizdir ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir.’

149 ülke "Suriye'nin İşgal Altındaki Golan Tepeleri" başlıklı karara lehte oy verirken, işgalci Siyonist rejim ve ABD aleyhte oy kullandı ve 23 ülke çekimser kaldı.

Bu karar, İsrail'i işgalci bir güç olarak görüyor ve İsrail’e, Suriye’nin işgal altındaki Golan bölgesine kendi yasalarını ve yetkilerini dayatma kararının geçersiz olduğunu ve uluslararası yasal etkiye sahip olmadığını vurgulayan Güvenlik Konseyi'nin 1981 tarihli 497 sayılı Kararı'na uyma çağrısında bulunuyor.

Bu kararda ayrıca, Siyonist rejime kararlarını derhal değiştirmesi ve Suriye’nin işgal altındaki Golan bölgesinin ve özellikle yerleşim yerlerinin kentsel yapısını, demografik yapısını ve yasal statüsünü değiştirmeyi bırakması çağrısında bulunuldu.

BM Genel Kurulu, yaklaşık iki hafta önce Suriye’nin işgal altındaki Golan bölgesi konusunda işgalci Siyonist rejimi tamamen 4 Haziran 1967 hattına kadar geri çekilmeye çağıran bir kararı kabul etti. 94 ülke lehte, Siyonist rejim dahil 7 ülke aleyhte oy kullandı ve 69 ülke çekimser kaldı.



Yeni yorum ekle