Marib'de öldürülen "Nasır El-Zibani" Kimdir?

Sa, 14/12/2021 - 15:10

Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi'ye bağlı "Askeri Operasyonlar Örgütü" olarak adlandırılan örgütün başkanı Tümgeneral Nasır el-Zibani, Marib şehrinin güney cephesinde çıkan çatışmalarda öldürüldü.

Welayet News  - Nasır el-Zibani eski Yemen hükümetinde şu eğitimleri aldı: ‘Tugay Komutanlığı, Tabur Komutanlığı, Eski Merkezi Güvenlik Kuvvetleri Tabur Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Memuru, Kurtarma Paraşütü, Güvenlik ve Koruma ve İnsan Hakları.

El-Zibani, 1994 yılında Hizmet Madalyası aldı. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı ve askeri birlikler tarafından ona teşekkür plaketi takdim edildi.

El-Zibani, Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra askeri polisiyede bölük komutanı olarak çalıştı. Daha sonra Teknik İşler Komutan Yardımcılığı görevini üstlendi ve ardından Silahlı Kuvvetler Baş Komutanlığı'na transfer oldu. Daha sonra askeri istihbaratta da görev yaptı.

Hatırlatmak gerekir ki, Hadi hükümetine bağlı adını vermek istemeyen askeri bir kaynak, Pazartesi günü Anadolu Haber Ajansı'na verdiği röportajda, Yemen Savunma Bakanlığı'nın askeri operasyonlar örgütünün eski başkanı Nasır Zibani’nin Marib cephesindeki çatışmalar sırasında diğer bazı ordu mensupları ile birlikte öldürüldüğünü açıkladı ve öldürülenlerin sayısından bahsetmedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle