Hiç bir yaptırım İran'ı dize getiremez

Per, 31/05/2018 - 21:04

İran yargı erki insan hakları merkezi sekreteri, Amerika'nın ikinci nesil yaptırımlarının İran'ın ekonomik alanlarını hedef aldığını bildirdi.

Welayet News - İRİB ikinci kanalında katıldığı bir programda konuşan İran yargı erki insan hakları merkezi sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Amerika'nın İran'a yabancı sermayenin girişine ve bankacılık faaliyetlerine engel olmasının, Amerika'nın ikinci yaptırımları olduğunu belirterek, İran halkının şimdiye kadar tüm yaptırımları teyet geçtiğini ve hiç bir yaptırımın İran'ı dize getiremediğini bildirdi.

İran yargı erki insan hakları merkezi sekreteri, İran'ın bölgedeki hızlı gelişme ve başarısına temasla, İran'ın bölgedeki hızlı gelişmesi ve ilerleme kaydetmesinin Amerika'nın Ortadoğu siyasetlerini akamete uğrattığını ve bu durumun ise Amerikalılar açısından tahammül olunamadığını ve onların İran'a karşı düşmanlığı daha da artırmalarına sebep olduğunu söyledi.

ABD başkanı Trump'ın İran'a karşı baskıları daha da artırmadan yana olduğunu belirten Laricani, "Amerika, İran İslam Cumhuriyetinin direnişten el çekmesini ve ardından İran'a yönelik bir saldırgan siyasetle İran içinde istediği değişikliği yapmak istemekte" dedi.

 



Yeni yorum ekle