Hamas Şehidinin Cenaze Töreninde Ateş Açıldı

Sa, 14/12/2021 - 14:34

Lübnan'ın güneyindeki Burc eş-Şimal  (Kuzey Kulesi) kampında Hamas şehidinin cenaze töreni sırasında silahlı kişiler arasında çıkan bir sorun dört kayıp ve bir dizi yaralanmayla sonuçlandı.

Welayet News  - Lübnan’daki Burc eş-Şimali Kampı’nda yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hamza İbrahim Şahin’in cenaze törenine Fetih üyesi silahlı kişilerin ateş açması sonucu Filistinli üç genç şehit oldu ve bazıları ağır en az dört kişi yaralandı.

Yaralılar arasında Hamas Siyasi Birimi üyesi Zahir Cebbarin’in de olduğu ifade edildi.

Yerel kaynaklar, kamptaki mezarlığın yakınlarında bulunan Fetih’e ait merkezden cenaze törenine katılanlara ateş açıldığını, Aynu’l-Hulve Kampı sakinlerinden Muhammed Taha ile el-Miye-Miye Kampı sakinlerinden Ömer es-Sihli ve Hüseyin Ahmed’in şehit olduğunu bildirdi.

Sosyal medyadan bir aktivist, mezarlığa doğru yapılan cenaze alayı sırasında merkezlerden birinde bulunan silahlı kişilerden birinin cenaze organizatörleriyle ilgili bir sorun sebebiyle ateş etmeye başlamadığını ve olayın böylece patlak verdiğini yazdı.

Hamza İbrahim Şahin, geçtiğimiz Cuma günü Burc el-Şimal kampında meydana gelen patlamada şehit olmuştu. Patlamaya Filistinli gruplardan birine ait bir silah deposunda kontrol altına alınan bir yangının neden olduğu belirtilmişti. Söz konusu patlama çoğu orta derecede patlama sonucu olmak üzere 10 kişinin yaralanmasına" yol açmıştı.

Hamas, patlamayla ilgili olarak "Koronavirüs hastaları için belirlenmiş miktarda oksijen ve gaz tüpleri ile Korona salgınıyla mücadele için belirlenmiş bir miktar deterjan, dezenfektan ve hammadde içeren bir depoda elektriksel bir sürtünmenin yol açtığını" açıklamıştı.



Yeni yorum ekle