Ensarullah: BM Yemen İşgaline Ortaktır ve Yargılanmayı Hak Ediyor

Pt, 13/12/2021 - 08:46

Ensarullah’a bağlı Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin bir üyesi, Birleşmiş Milletler tarafından Amerikan, İngiliz, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri işgalcilerinin Yemen halkına karşı işledikleri suçların kınanmamasını ve BM’nin sessizliğini kınayarak Birleşmiş Milletler'in bu cinayetlerin suç ortağı olduğunu belirtti.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, Twitter sayfasında BM'nin ABD, İngiliz, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'deki suç ve cinayetlerine karşı sessizliğini ve bu kuruluşun Yemen'e karşı işgalci koalisyona verdiği her türlü uluslararası desteği kınadı.

Muhammed Ali el-Husi şu ifadelerde bulundu: ‘BM yetkilileri, BM’nin dünyadaki en kötü krizin Yemen’de olduğunu açıklamasına rağmen, Yemen halkına yapılan yardımı engelleme ve siyasallaştırma niyetlerine ortak olduğu için yargılanmayı hak ediyor.’

El-Husi, İnsan Hakları Günü münasebetiyle attığı başka bir tweette, şunları vurguladı: ‘İnsan haklarını koruduğunu iddia edenler, Yemen halkının yaşam hakkını ve tüm haklarını ihlal etmektedir.

İnsan haklarını savunduklarını iddia edenlerin işgalci koalisyonun Yemen halkına karşı işlediği savaş suçlarını kınamamasına şaşırıyorum.’



Yeni yorum ekle