G7 Üyelerinden Rusya'ya Uyarı

Pa, 12/12/2021 - 20:55

Reuters'e göre G7 dışişleri bakanları toplantısının sonuç bildirisinde 'Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırması halinde Moskova'nın devasa sonuçlar ve ağır bedellerle karşılaşacağı' uyarısı yapıldı.

Welayet News  -  Rusya karşıtlığıyla nam salan ve göreve gelir gelmez ilk ziyaretini NATO karargahına yapan yeni Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un ilk kez katıldığı G7 toplantısında hazırlanan bildiriler, grubun 'Rusya-Çin karşıtı kulübe' dönüştüğünü adeta tescilledi.

Reuters haber ajansı, ABD, Britanya (Birleşik Krallık), Almanya, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'nın oluşturduğu G7'nin dışişleri bakanlarının AB temsilcisinin de katılımıyla Liverpool'da düzenlediği toplantıda hazırlanan sonuç bildirisi taslağını duyurdu. Buna göre taslak bildiride 'Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırması halinde Moskova'nın devasa sonuçlar ve ağır bedellerle karşılaşacağı' ifadeleri yer aldı.

Batı medyasında geniş yer bulan ABD istihbaratının 'Rusya'nın 2022 başlarında Ukrayna'ya 175 bin askerin dahil olduğu çok cepheli saldırı planlıyor olabileceğine' dair iddialarını ısrarla yalanlayan Kremlin, işgal planlarını reddederken 'Batı'nın Rusofobi tarafından teslim alındığına' dikkat çekiyor. Moskova, 'NATO'nun genişlemesinin hem Rusya'yı tehdit ettiğini hem de 1991'de Sovyetler Birliği çökerken kendisine verilen güvencelere aykırı olduğunu' belirtiyor. Nitekim Putin, 'NATO'nun doğuya daha fazla yayılmaması ve silahlarını Rus topraklarına yakın yerleştirmemesi konusunda yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantileri' talep ettiklerini açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle