Rus yetkili: İran dünyada füze üreten ilk dört ülke arasında

Pa, 12/12/2021 - 12:19

Rusya füze akademisi Başkan yardımcısı Konstantin Siokov, İran İslam Cumhuriyeti füze üretiminde dünyanın ilk dört ülkesi arasında yer aldığını belirtti.

Welayet News  - Fars haber ajansının haberine göre, İran’ın füze gücü hakkında açıklama yapan Rus yetkili Siokov, İran nokta vuruşu yapan orta menzilli konvansiyonel füzeleri olan bir ülke olduğunu, bu füzelerin isabet gücü ABD üssüne yapılan füzeli saldırıda ortaya çıktığını belirtti.

Siokov, İsrail bu füzelere karşı koyabilecek güçten yoksun olduğunu ve bu füzeleri imha edebilecek hava savunma sistemlerine sahip olmadığını vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti dayatılan sekiz yıllık savaştan sonra hava savunma sistemlerini geliştirme zaruretini ve silah yaptırımlarını göz önünde bulundurarak bu alanda kendine yeter hale gelmek üzere büyük bir hareket başlattı ve şimdi hava savunma sistemleri başta olmak üzere dünyada savunma teçhizatı üreten ülkelerin arasına girdi.

Bu doğrultuda ve silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere İran İslam Cumhuriyeti çeşitli kategorilerde füzeleri geliştirerek bu bağlamda önemli ilerleme kaydetti.

Buna göre bugün dost düşman, herkes İran İslam Cumhuriyeti’nın başta füze ve İHA olmak üzere savunma alanında büyük ilerleme kaydettiğini itiraf ediyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle