Siyonist Yerleşimciler Şeyh Cerrah Mahallesine Saldırdı

Cu, 10/12/2021 - 17:47

İşgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde dün gece bir grup yerleşimci işgalci Filistinli vatandaşların araçlarına zarar verdi.

Welayet News  - Kudüs kaynaklarına göre, Şeyh Cerrah mahallesinin girişindeki el-Hayat tıp merkezi yakınlarındaki vatandaşların mallarına saldıran onlarca işgalci yerleşimci, araçlarına saldırdı. Olay şahidi bir kadın yerleşimcilerin bıçak ve biber gazıyla donandığını belirtti ve aynı grubun mahalledeki gençleri kışkırtmak için dışarı çıktığını, bu sırada her birinin taşıdığı bıçak ve biber gazını gördüğünü ifade etti.

Yerleşimci işgalcilerin saldırıları nedeniyle 12 araç hasar görürdü. Tüm bunlar olurken güvenlik güçleri ve işgal güçleri müdahale etmedi.

Şeyh Cerrah sakinlerinden bir Filistinli, ‘Şeyh Cerrah mahallesinde onlarca yerleşimci araçlarımıza saldırıyor ve işgal polisi sadece üç üyesini olay yerine gönderiyor, fail Filistinli olsaydı, olay yerinde onlarca asker bulup onu tutuklardı’ ifadelerini kullandı.

Yerleşimci işgalciler, işgal güçlerinin koruması altında Batı Şeria ve Kudüs kasaba ve köylerinde Filistinlilere ve mallarına sürekli saldırılar gerçekleştiriyor.

Şeyh Cerrah mahallesindeki 500 Kudüslü, sakinleri arazinin gerçek ve yasal sahipleri olmasına rağmen yerinden edilme tehdidiyle karşı karşıya.



Yeni yorum ekle