İşgal Güçleri Kudüs'te Birçok Filistinliyi Gözaltına Aldı

Cu, 10/12/2021 - 17:43

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs ve çevresinde gerçekleştirdiği baskınlarda birçok kişiyi gözaltına alırken, Cenin sakinlerinden bir Filistinliyi de ülke dışına yaptığı yolculuktan dönüşünde el-Kerame Kapısı’nda gözaltına aldı.

Welayet News  - Esirler Enformasyon Ofisi, işgal güçlerinin Cenin’e bağlı Meyselun beldesi sakinlerinden Ömer Vasfi Ziyb Rabayia isimli genci Ürdün’den dönüşü sırasında el-Kerame Kapısı’nda gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Kudüs’te de aralarında bir eski esirin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Eski esir Nasır ebu Hudayr’ın eşi işgal istihbaratının Şufat Kampı’ndaki evlerine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını, daha sonra Filistinli eski esiri gözaltına alıp götürdüğünü bildirdi.

Ebu Hudayr’ın Kudüs’ün batısındaki el-Meskubiyye Polis Merkezi’ne götürüldüğünü belirten eski esirin eşi, işgal güçlerinin ebu Hudayr’ın sorguya çekildikten sonra serbest bırakılacağını söylediğini ifade ederek, “Ne olacağını bilmiyoruz. Umarız bugün serbest bırakırlar” dedi.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs’te Çarşamba günü sabah erken saatlerden itibaren başlattığı operasyonları sürdürerek 7’si kadın 14 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

 İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde Alâ ebu Reyyale ve Ömer Ebu Reyyale kardeşleri, Reşad Emced Ebu Reyyale’yi ve Muhammed Hüseyin Derbas isimli genci Kudüs’ün çeşitli bölgelerindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi



Yeni yorum ekle