Esad'ın Danışmanı: ABD'nin Suriye'deki Varlığı İşgaldir

Cu, 10/12/2021 - 12:34

Suriye başkanının özel danışmanı, ABD'nin Suriye'nin çıkarlarını yağmalamak istediğini ve bu nedenle bu ülkedeki terörü desteklediğini söyledi.

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanı Özel Danışmanı Buseyna Şaban, ABD'nin Suriye'de terörü desteklemek ve Suriye halkına ait kaynakları yağmalamak için bulunduğunu doğruladı.

Buseyna Şaban şu ifadelerde bulundu: "Sezar Yasası" olarak bilinen ABD ambargosu, ABD tarafından açık bir insan hakları ihlalidir ve Suriye halkının ekonomik ve yaşam koşullarına büyük zarar vermektedir.

ABD, Suriye’nin kuzeyindeki terörizmle savaşmak için değil, bu terörü desteklemek için oradadır ve Suriye, Amerika'nın Suriye halkına karşı işlediği suç ve cinayetleri kınamaktadır.

Suriye, kaynaklarının ABD tarafından yağmalamasını kınamaktadır. ABD'nin Suriye topraklarındaki varlığı işgaldir ve buna karşı mümkün olan tüm araçlarla direniş gösterilecektir. Suriye savaşı, Batı'nın yalanlarını ve iddialarını ortaya çıkarmaya yardımcı oldu.

Eğer ABD Çinli Müslümanların haklarını koruduğunu iddia ediyorsa, o zaman çoğunluğu Müslüman olan Suriye halkına neden ekonomik terör uyguluyor?

Gelişmekte olan ülkelerin temel sorunu, ulusların kaynaklarını yağmalayan emperyalist ülkelerin siyasi ve ekonomik işlerine dış müdahalesidir. Bir insanın sahip olduğu en önemli hak, ülkesinde özgürlüktür.’

Buseyna Şaban, Amerika’nın demokrasisi hakkında şunları söyledi: ‘Suriye halkının petrolünü, buğdayını talan edenin demokrasiden söz etmeye hakkı yoktur. Bu nedenle Amerika’nın tarihi üzerine araştırma yapılmalıdır. Bu ülkenin tarihi, huzursuzluk, savaşa teşvik, suç ve diğer ülkelerin kaynaklarını yağmalamakla doludur.’

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Danışmanı, ABD'nin ev sahipliği yapacağı sözde "demokrasi" zirvesi hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Bu zirve, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaya liderlik etmedeki başarısızlığını temsil ediyor ve davetinin temeli, ülkelerin iç işlerine müdahale etmek için siyasi kriterlerdir. Ancak Çin, dünya liderliğine layık bir ülkedir; Dünya bugün çok kutuplu hale gelmiştir.

Çin'in tüm alanlardaki politikası, "tek kuşak, tek yol" inisiyatifiyle başkalarının işlerine müdahale etmeyen küresel bir sisteme doğru ilerliyor; Batı insan hakları konusundaki konuşmasında dürüst olsaydı, Çin'e katılırdı ve bu ülke gibi, ülkeler arasında normal ve eşit ilişkiler isterdi.’

ABD, Suriye'nin doğu ve kuzeydoğusundaki petrol kaynaklarını işgal etmek için o bölgelerde bulunuyor. Suriye, bu varlığı yasa dışı olarak görüyor ve bununla mücadele edeceğini vurguluyor.



Yeni yorum ekle