Nüceba Hareketi: Amerika ile mücadele şer'i ve milli bir görevdir

Cu, 10/12/2021 - 06:59

Irak Nüceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem El-Ka’bi, direnişin silahının Amerika ve Siyonist rejimin kabusu olduğunu ve var gücüyle onu direnişin elinden çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı.

Welayet News  - Irak Nüceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem El-Ka’bi, Amerika'nın Irak milleti ve komutanlarına karşı işlediği katliamlar nedeniyle bedel ödeyeceğini vurguladı.

El Meyadin televizyonun aktardığına göre, Irak'ta Amerika’nın lehine faaliyet yapan aparatların bulunduğunu söyleyen El-Ka’bi, bu nedenle bu ülkeye karşı mücadelenin şer’i ve milli bir görev olduğunu belirtti.

Irak'tan çekilse bile Amerika’nın bizim düşmanız olarak baki kalacağını ve ülkemizin her karış toprağında ondan intikam alacaklarını diyen El-Ka’bi, Amerikalı yetkililerce yapılan açıklamaların Irak’tan çıkmayışlarını gösterdiğini söyledi.

“Amerika Irak’ın egemenliğine saygı göstermiyor ve kendisiyle görüşen Iraklı yetkilileri resmi olarak tanımıyor” diyen Nüceba Hareketi Genel Sekreteri, Amerika’yla teamül konusunda, “Amerikalı işgalcilerin anladığı dil, direnişin silahı ve namlunun dilidir” dedi.

El-Ka’bi, şu ifadelerde bulundu: “Siyasi yelpazeyi oluşturan gruplar, direnişi ve Haşdi Şabi’yi seçim sonrası  çekişmelerin içine çekmemeli... Hala işgal altındaki bir ülkede direniş silahlarının geri çekilmesinden nasıl bahsedebiliriz?

Kısıtlı imkanlara rağmen DAİŞ karşısında duran direnişçi gruplardı...Irak'ın talan edilen egemenliğini ve izzetini bu ülkeye iade eden direnişin silahıydı...O da çoğu ülkenin sırtını döndüğü bir zamanda...Hatta Amerikalılar da DAİŞ’e karşı Irak hükümetine yardım etmekten imtina ettiler ve onu bir iç sorun olarak dillendirdiler”.

Direnişin silahının Amerika ve Siyonist rejimin kabusu olduğunu ve tüm gücüyle onu direnişin elinden almak istediklerini dile getiren Nüceba Hareketi Genel Sekreteri, direnişin silahının Irak halkı için bir güvence olduğunu ve ondan el çekmiyeceklerini anımsattı.

Filistin meselesinin Irak direnişinin kalbinde olduğunu belirten El-Ka’bi, “Direniş silahsızlandırılarak Irak’ın Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmeye sürüklenmesi amaçlanıyor ancak bu olmayacaktır...İşgalci Amerika ekonomimizi, petrolümüzü ve paramızı elinde tutarken direnişi nasıl terk edebiliriz?” şeklinde konuştu.

Haşdi Şabi’nin feshedilmesinin Amerika, İsrail, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin talebi olduğunu söyleyen El Ka’bi, “Bu meselesinin temelinde, Haşdi Şabi’nin onların planlarına karşı durması var. Aslında direnişin silahının devredilmesi Irak’ın Amerikalılara ve İsraillilere devredilmesi demektir” vurgusu yaptı.

Sonra olarak Nüceba Hareketi’nin Amerikan işgaline karşı mücadeleye hazır olduğunun altını çizen El-Ka’bi, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Şehit Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcı Merhum Ebu Mehdi el-Muhendis’in kanın intikamını alacaklarını söyledi.

mashreghnews.ir

Çev.: Mehmet Gönül  / Welayet News 



Yeni yorum ekle