Şeyh Cerrah Mahallesinde Direniş Büyüyor

Per, 09/12/2021 - 16:46

Yerel kaynaklar, Şeyh Cerrah mahallesine siyonist yerleşimcilerin akın etmesi üzerine Filistinliler ile siyonistler arasında çatışma çıktığını bildirdi.

Welayet News İşgalci siyonist rejimin polisinin koruması altındaki siyonist yerleşimciler dün gece işgal altındaki Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde ırkçı sloganlar atarak provokatif bir yürüyüş düzenledi.

El-Mayadeen'in muhabiri, işgal altındaki Kudüs’de Şeyh Cerrah mahallesinde siyonist yerleşimcilerin mahalle sakinlerine saldırdığını bildirdi. Mahalle sakinleri de siyonist saldırganlığına karşı durdu ve onlarla çatıştı.

Rapora göre, mahalledeki 12 aile yer değiştirme riskiyle karşı karşıya.

Filistinli aktivist Mina el-Kurd, Şeyh Cerrah mahallesinde yaptığı açıklamada, mahalle sakinlerinin siyonist yerleşimciler ve işgalci rejim milislerinin tüm saldırganlığına rağmen evlerinde kalacağını söyledi:

‘Filistin bizim toprağımız ve bizim olarak kalacak. İşgal rejiminin aldığı kararlar dikkatleri Filistin davasına yönlendiriyor. İşgalciler, medya savaşında bize karşı aldıkları yenilgiden sonra kartları geri çevirmeye çalışıyorlar’ ifadelerini kullandı.

Son birkaç gün içinde, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde, burada yaşayan bazı Filistinli ailelerin siyonist rejim güçleri tarafından evlerini boşaltmakla tehdit etmesi üzerine çatışmalar şiddetlendi.

Ayrıca, siyonist eylemlere ve kutsal mekanlara yapılan saygısızlığa tepki olarak Filistinlilerin Fedai eylemleri arttı ve direniş grupları Tel Aviv ile çatışmaları tırmandırma çağrısında bulundu.



Yeni yorum ekle