İran: Tüm İşgal Güçleri Suriye'den Çekilmeli

Per, 09/12/2021 - 11:18

İran'ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi, Suriye halkının daha fazla acı çekmesini ve ülkedeki çatışmanın bölgesel barış ve güvenlik üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek için, çatışmaları sona erdirme çabalarının iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Mecid Taht Revançi, çarşamba günü BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Elbette bu tür eylemler, Suriye'nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı gösterilmesi, tüm davetsiz ve işgalci güçlerin ülkenin dört bir yanından çekilmesi ve buradaki terör örgütlerine karşı etkin mücadeleye dayanmalıdır.

Suriye'de üslenen birçok terörist, bu ülkedeki çatışmalar sırasında kimyasal madde kullanmaktan yargılanmalıdır.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Sözleşmesi'nin tam, etkili ve ayrımcı olmayan bir şekilde uygulanması yoluyla hedeflerine ulaşması için tam desteğimizi yineliyoruz ve bunun evrenselliğini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bu bağlamda İran, siyonist ‘İsrail’ rejiminin herhangi bir ön koşul veya gecikme olmaksızın bu sözleşmeye katılmaya zorlanması gerektiğine inanıyor.

İran, Suriye hükümetinin, 27 kimyasal silah tesisinin tamamının tamamen yıkılması da dahil olmak üzere, sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki önemli çabalarını takdir ediyor ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü ile Suriye Dışişleri bakanı ile yapılacak olan toplantının olumlu sonuçlanmasını umuyor.''



Yeni yorum ekle