CIA Direktörü: İran ve Rusya Saçımı Ağarttı

Per, 09/12/2021 - 11:11

CIA direktörü, bir ABD gazetesine verdiği röportajda, ABD’nin Moskova büyükelçisi olarak çalışmanın ve nükleer müzakerelerde diplomat olarak bulunmanın çok zor ve stresli olduğunu söyledi.

Welayet News  - The Wall Street Journal'a göre, CIA Başkanı William Burns, 2013'de İran ile diğer 6 ülke arasında İran'ın nükleer programı hakkında imzalanan Ortak Eylem Planı Geçici Anlaşmasına atıfta bulunarak, ''o zaman saçlarım ağarmamıştı, griydi, özellikle 2013'teki müzakereler olmak üzere İranlılarla yapılan müzakereler saçlarımı ağarttı'' dedi.

ABD ve işgal rejimi ‘İsrail’ son yıllarda İran'ı nükleer programında askeri hedefler peşinde koşmakla suçladı. İran ise bu iddiaları şiddetle reddetti. İran, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı imzalayan ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bir üyesi olarak barışçıl amaçlarla nükleer teknoloji edinme hakkına sahip olduğunu vurgulamaktadır.

Ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı  müfettişleri, İran'ın nükleer tesislerini birkaç kez ziyaret ettiler, ancak ülkenin barışçıl nükleer enerji programının askeri amaçlara yönlendirildiğine dair hiçbir kanıt bulamadılar.



Yeni yorum ekle