ABD: Gazze Halkının Dışardan Korunmaya İhtiyacı Yok!

Per, 31/05/2018 - 13:12

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Filistin halkı için uluslararası koruma taleplerine ilişkin, "Gazze halkının dışardan korunmaya ihtiyacı yok, Gazze halkının Hamas'tan korunması gerek. Hamas'ın eylemleri, Gazze halkını tehlikeye atıyor." dedi.

Welayet News - BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin talebi üzerine, Gazze'den İsrail'e havan  saldırıları olduğu gerekçesiyle toplandı.

Hamas'ın İsrail'e 70 roket saldırısı düzenlemesi üzerine Hamas'ın  "tehlikeli ve yıkıcı faaliyetlerini" görüşmek üzere konseyden toplantı talep  ettiklerini belirten Haley, "Hamas'ın amacının İsrail'i yok etmek olduğunu" ve BM  Güvenlik Konseyi'nin, Hamas'ın çirkin terör saldırısını kınaması gerektiğini  söyledi.

Hamas'ın tek taraflı ateşkes ilan ettiğini söyleyen Haley, "Bu  ateşkese uymalarını ve daha fazla roket saldırısı olmamasını umut ediyoruz."  ifadesini kullandı.

Filistin halkı için uluslararası koruma taleplerine ilişkin de  değerlendirmede bulunan Haley, "Gazze halkının dışardan korunmaya ihtiyacı yok,  Gazze halkının Hamas'tan korunması gerek. Hamas'ın eylemleri, Gazze halkını  tehlikeye atıyor." dedi.

Haley, "Filistin halkı daha iyi bir hayatı hak ediyor ve bu da ancak  Hamas'ın terör eylemlerine karşı çıktığımız ve Filistin yöneticilerini daha  sorumlu olmaya teşvik ettiğimiz sürece olur" diye konuştu.

Nikki Haley, bütün taraflara, hem İsrail hem Filistin'i müzakere  masasına getirmeye teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

Haley öyle bir ortamda HAMAS'ı bu misilleme saldırılarından ötürü suçlamaktadır ki 30 Mart'tan şimdiye kadar Gazze şeridinde büyük dönüş yürüyüşleri sırasında 120 sivil siyonist rejim güçlerince hedef alınarak öldürülmüş ve 13 bini aşkın Filistinli de yaralanmıştır.

 



Yeni yorum ekle