Siyonist İsrail askerleri 227 Filistinliyi yaraladı

Ct, 04/12/2021 - 08:56

Filistin Kızılayı Cuma gecesi, Batı Şeria'daki Nablus'un güneyindeki Bita ve Beyt Decen kasabalarında siyonist İsrail güçlerinin, Filistinli göstericilere ateş açmaları sonucu en az 227 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Welayet News  - Filistin Kızılayı, Siyonist askerlerin Filistinlilere gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermilerle saldırdığını bildirdi.

Batı Şeria'da Nablus'un güneyindeki Bita ve Beyte Reven kasabaları, işgalci Siyonist rejimin yasadışı yerleşimlerine karşı Filistinlilerin gösterilerine sahne oldu.

Kalkilya’nın doğusundaki Kefr Kaddum beldesi de benzer protestolara sahne olurken, İsrail güçleri eylemcilere plastik mermi ile müdahalede bulundu, 3 kişi plastik mermi ile, onlarca kişi de gazdan etkilendi.

Siyonist rejim, uluslararası toplumun iradesi ne olursa olsun Siyonist yahudiler için siteler inşa etmeye devam ediyor ve bu konuda ABD'nin desteğini almaktadır.

Bu sitelerin  tümü uluslararası hukuka göre yasa dışıdır.

BM Güvenlik Konseyi 23 Aralık 2016 tarihli bir kararda Siyonist rejimi İşgal Altındaki Filistin Toprakları'ndaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen askıya almaya çağırdı.

İsrail rejimi, Siyonist yerleşimler kurarak Filistin topraklarının coğrafi yapısını değiştirmeye ve Filistin topraklarındaki hegemonyasını pekiştirmeye çalışıyor.

Irkçı İsrail’in 1967’de işgal ettiği Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla sivil Yahudi işgalci, Batı Şeria’da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.



Yeni yorum ekle