Beyrut ve Riyad Arasındaki Kriz; Kordahi İstifasını Verdi

Cu, 03/12/2021 - 17:45

Yerel haber ajanslarına göre, Lübnan Enformasyon Bakanının Beyrut ile Riyad arasındaki krizi çözmek için diplomatik çabalar doğrultusunda istifasını başbakana sunduğunu belirtti.

Welayet News  - Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi’nin bugün görevinden istifa etmesinin beklendiği belirtildi.

Lübnan'ın el-Yeşim gazetesi de Kordahi’nin çarşamba günü Başbakan Necip Mikati ile yaptığı görüşme sonrasında cuma günü istifa etmek istediğini ifade ettiğini bildirdi.

El-Cedid, George Kordahi’nin görevinden istifasının, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Lübnan ile başta Suudi Arabistan olmak üzere bir dizi körfez Arap ülkesi arasındaki diplomatik krizi çözmek için gösterdiği diplomatik görüşmelerin ve Macron'un Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman ile Riyad'da yaptığı görüşmenin arifesinde geldiğini de sözlerine ekledi.

George Kordahi, bakan olmadan önce verdiği bir röportajda Yemen savaşını "Suudi Arabistan ve BAE'nin saçma ve beyhude saldırganlığı" olarak nitelendirdi ve "Yemen Ensarullah’ının kendilerini dış saldırganlıklara karşı savunduklarını" söyledi. Kaydedilen sözlerin yayınlanması, Lübnan ve Suudi Arabistan ile ardından körfez ülkeleri arasında yeni bir gerginlik başlattı. Bu son gerginlik turunda Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt ve Bahreyn Lübnan büyükelçilerini sınır dışı etti.



Yeni yorum ekle