Tüm Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa kurtarılıncaya kadar Kudüs’ün kılıcı kılıfına girmeyecek

Cu, 03/12/2021 - 12:16

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye perşembe günü Türkiye'de düzenlenen 12. Kudüs Öncüleri Toplantısı'nda konuştu.

Welayet News  - Haniye tüm Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa kurtarılıncaya kadar Kudüs’ün kılıcının kılıfına girmeyeceğini vurguladı.

Haniye, ABD’nin Afganistan'dan çekilmesinin başka aksiliklere yol açacağını, müttefiklerini ve siyonist rejimi zayıflatacağını söyledi. Amerika artık dünyanın polisi değildir ve artık ümmetin uluslarına hegemonyasını dayatamaz.

Hamas lideri şöyle devam etti: ‘Bölgedeki düşman güçler, bölgeyi ümmet düşmanlarına hizmet edecek, uyanışa saldıracak, düşünce ve vicdana saldıracak şekilde tasarlamaya çalışıyor. Asalet, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Direniş'in ters istikametinde yüzüyor.

Haniye, Arap ve İslam ülkelerinin üç önceliği olduğunu da sözlerine ekledi: ‘Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın itibarını yükseltmek, Filistin direnişini desteklemek ve ilişkilerin normalleşmesini engellemek.’

Haniye, direnişi her zaman var olan ve devam edecek olan stratejik bir seçenek olarak nitelendirdi.

Ümmetin işgalci rejime karşı ortaklığının gerçek bir ortaklık olduğunu ve ümmetin Kudüs ve Filistin'den hiç feragat etmediğini de sözlerine ekleyen Haniye, ‘Siyonist düşmanla tarihi savaşı bitirmenin zamanı geldi’ dedi.

Haniye, ‘Ulusun, işgalciyle yüzleşmek için birleşik bir cephe yaratmasının yanı sıra siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini baltalayacak eksiksiz bir plan yaratması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle