Öğrencilerden Filistin Güvenlik Güçlerine Kınama

Cu, 03/12/2021 - 12:09

Birzeit Üniversitesi’ndeki öğrenci grupları, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Şeria’da Filistinli direnişçileri ve İslami Kitle Öğrenci Grubu üyelerini hedef alan baskılarını ve operasyonlarını kınadı.

Welayet News  - İslami Kitle, Demokratik Öğrenci Kutbu, Öğrenci Birliği Kitlesi ve İttihat Kitlesi öğrenci gruplarının yayınladıkları ortak bildiride, esir karşılama törenlerine ve şehit cenazelerine saldırı derecesine varan baskıların tüm değerlere aykırı olduğu ve toplumsal barışı tehdit ettiği kaydedildi.

Öğrenci grupları, Birzeit Üniversitesi öğrencilerinin ve öğrenci grupları üyelerinin siyasi görüşlerinden dolayı gözaltına alınmasını reddettiklerini ifade etti.

İslami Kitle Öğrenci Grubu üyelerine yapılan baskıları, öğrencilerin yurtlarına baskın düzenlenmesini ve bayraklarına el konulmasını endişeyle takip ettiklerini belirten öğrenci grupları, İlerici Öğrenciler Birliği Kitlesi üyesi öğrencilerin üniversite öğrencilerine hizmet için yürüttükleri faaliyetler sebebiyle gözaltına alınmalarından ve baskılara maruz kalmalarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Birzeit Üniversitesi’ndeki öğrenci grupları, Filistinli gruplardan Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ihlallerine karşı ortak tavır sergilemelerini isteyerek, insanların siyasi görüşlerinden ve faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınmasının suç kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Tags: 


Yeni yorum ekle