Sadr Grubu: Biz Direniş Ehlindeniz ve Öyle de Olacağız

Cu, 03/12/2021 - 12:03

Sadr'ın Meclis Fraksiyonu Başkanı, hareketin lideri ve Irak'ın şii partilerinin koordinasyon komitesi sırasında maksimum milliyetçi bir hükümet kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Welayet News  - Başkan Hasan el-Azari perşembe günü yaptığı açıklamada, maksimum milliyetçi bir hükümet kurulması gereğini vurguladı.

Irak'taki direniş akımının Sadr grubuyla irtibatlı olduğunu ve her zaman böyle olacağını vurguladı.

Yetkili, bir sonraki Irak hükümetinin kotalı bir hükümet değil, maksimum milliyetçi bir hükümet olacağını kaydetti.

El-Azari, "yolsuzlukla mücadele önceliklerimizden ve hedeflerimizden biri ve bunun altında kalmayacağız" dedi ve Sadr'ın sadece Irak'ın çıkarlarını önemsediğini söyledi.

Bu açıklama, Irak'ın Şii partilerinin Muktada el-Sadr ile bir araya gelerek ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı ve meclis başkanının görevlerinden istifa etmeleri ve bir dönem daha kendilerini tekrarlamamaları konusundaki anlaşmalarından sonra geldi.

Irak'ta seçimler ekim ayında yapıldı. Irak Şii Koordinasyon Komitesi, seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladıktan sonra, delillerine dayanarak sonuçları kabul etmediğini ve seçim sonuçlarıyla oynandığına inandığını vurguladı.

Komiteden yapılan açıklamada, "Irak halkının iradesine rağmen tereddüt etmeden seçimlerin sonuçlarının çoktan belirlediği ortaya çıktı, mevcut seçimlerin sonuçlarını kategorik olarak reddediyoruz." ifadesi yer aldı.

Parlamento seçimleri sonuçlarının açıklanmasından sonra, birçok siyasi grup, Yeşil Bölge girişlerinde oturma eylemi yaptı. Irak Şii Koordinasyon Komitesi, el-Fetih koalisyonu, Asaib ehlihak, Ketaibhizbullah sonuçları en çok eleştiren gruplar oldu.



Yeni yorum ekle