Zamanımızın En Zor Seçimi Velayet Kalesinden Olabilmektir

Cu, 03/12/2021 - 11:58

Irak Haşd Şabi Başkan Yardımcısı İran'ı, İslam Dünyası Cephesi'nin bir direği olarak nitelendirdi ve İran'ın, Irak, Suriye, Lübnan’da direniş cephesinin umudu olduğunu söyledi.

Welayet News  - Seyyid Hasim el-Haydari dün, yaptığı bir konuşmada, İslam toplumlarının en önemli ihtiyacı olanın velayet ve velayet aşkı olduğunu belirterek, 'Velayetin yayılması, şehit Kasım Süleymani'nin intikamının çok sert bir şekilde alınmasıdır' dedi.

Seyyid Haşim el-Haydari, ‘General Kasım Süleymani ile hizmetim sırasında, onun cihadın tek adamı değil, velayetin adamı olduğuna yakından şahit oldum; Bana göre Sadr İslam'dan bu yana en önemli kale velayet kalesidir ve şehit Kasım Süleymani velayet adamıydı ve velayetin hizmetkarıydı' dedi.

Haydari Kasım Süleyman’nin sözlerini vurgulayarak, ‘Hacı Kasım her zaman hayırlı akıbetlerden birinin velayetin askeri olmak olduğunu söylerdi. Vallahi Hacı Kasım'ın hizmetindeydim ve Şehit Süleymani'nin sadece cihad meydanından değil, velayet meydanından bir adam olduğuna tanık oldum’ ifadelerini kullandı.

'’Birçoğu ABD ordusuna ve IŞİD'e karşı çıktı, ancak Kasım Süleymeni'yi hayatta tutan şey, velayete yürekten ve pratik inancıydı.’ diyen Haydari, "Rahmetli İmam Humeyni'nin çizgisi sadece İran'da değil, direnişin ve İslam dünyasının tüm cephelerinde devam ediyor ve de şehit Kasım Süleymani'nin kanı askeri kaleyi güçlendirdi.'' dedi.



Yeni yorum ekle