ABD Irak'taki Varlığını Sürdürmek için Yeni Bir Siyasi Plan Çiziyor

Per, 02/12/2021 - 17:25

Iraklı analist, ülkedeki son parlamento seçimlerinde hile ve manipülasyon olduğuna dair kanıtlara işaret ederek, ABD’nin güçlerini Irak topraklarında tutmak için siyasi bir plan hazırladığını söyledi.

Welayet News  - Iraklı siyasi analist Kerim el-Haykani, ABD’nin Irak'ta son parlamento seçimlerinin sonuçlarının hem yerli hem de yabancı partilerle işbirliği içinde manipüle edilmesi ve karşıt tarafları siyasi süreçten uzaklaştırmak amacıyla manipülasyonunun arkasında yer alarak Irak için yeni bir siyasi harita çizdiğini yineledi.

Haykani, el-Malume haber ajansına verdiği röportajda, şunları söyledi: "Seçim sonuçlarıyla ilgili grevler ve öfke mantıksız değil çünkü seçim sonuçlarını protesto eden siyasi partilerin oy verme sürecinin manipülasyon ve hilesini doğrulayan kanıtları var.

Iraklı analiste göre, bu kanıt oy verme hizmetleri üzerinde dış bir kontrolün varlığının altını çiziyor ve ülkenin siyasi sürecinde değişim yaratmayı amaçlayan elektronik cihazlar aracılığıyla oyların sayılması süreci üzerinde elektronik bir kontrolün olduğunu vurguluyor.

Haykani konuşması boyunca Irak'ın siyasi haritasını değiştirmeyi ve tarafları ABD askeri sürecinden uzaklaştırmayı amaçlayan son seçimlerin sonuçlarının manipülasyonunun arkasında hem yerli hem de yabancı taraflarla işbirliği içinde ABD’nin olduğunu yineledi.

Iraklı analist şunları ekledi: " ABD birliklerinin Irak'tan çekilmesi için bu yılın sonunun belirtilmesi, çekilme anlaşması uygulanmadan önce seçimlerin sonucunu teyit etmek içindi. Bu, ABD'nin Irak'ta yeni bir siyasi sınıf talep ederek Irak'taki varlığını pekiştirmesine olanak sağlayacaktır.

 ABD işgali savaş birliklerinin Irak topraklarından çekilmesi için verilen sürenin dolmasına ilişkin olarak yerel kaynaklar, Washington'un bazı Iraklı partilerin sonucunu manipüle etmek konusunda ısrar ettiği seçimlerle Irak topraklarındaki varlığını sürdürmeye çalıştığını yazıyor.

Lübnan'ın el-Ahbar gazetesinin dün bildirdiğine göre, Irak'taki seçim sonucu yaşanan kriz, Mustafa el-Kazimi hükümetiyle imzalanan anlaşmaya karşı bir eylem olarak 31 aralıkta çekilmek üzere belirlenen sürenin dolmasının ardından 2 bin 500 askerin tamamını ülkede tutma kararı alan Amerikalı işgalciler de dahil olmak üzere tüm partilerin hesaplarını değiştirdi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle